Mierea este favorita nutriționiștilor și a experților în frumusețe. Repară pielea și o menține sănătoasă, mai tânără și strălucitoare. Te întrebi ce ne face să garantăm pentru beneficiile pe care acest lichid auriu delicios le poate avea asupra pielii? Citește mai departe și află!
De secole, mierea este parte integrantă din stilul nostru de viață. De la folosirea ca îndulcitor și ingredient pentru mâncăruri, și până la utilizarea ca tratament naturist pentru diverse afecțiuni, reputația și credibilitatea mierii ca poțiune magică pentru sănătatea generală internă și externă a corpului a rămas neclintită.
Lucruri mai puțin știute despre miere
- Datează de mai bine de 4000 de ani
- Amestecată cu alte preparate din plante, mierea sporește valoarea medicinală a produselor
- Mierea nu se strică. Dacă este bine păstrată, poate rezista cu mult peste data de expirare
- Este alternativa sănătoasă la zahăr. Îndulcitori naturali cu care poți înlocui zahărul »
- Un stimulent instantaneu de energie, folosită de sportivi și pasionații de fitness
- Este o sursă bogată de antioxidanți și flavonoide, benefice pentru sănătate
- Proprietățile sale antibacteriene puternice ajută la ținerea la distanță a infecțiilor bacteriene și fungice
Aplicarea regulată a mierii pe piele are ca rezultat o piele sănătoasă, mai tânără și strălucitoare.În amestec cu ingrediente naturale, la îndemână în bucătăria dumneavoastră ta, rezultă un tratament de înfrumusețare eficient și ieftin.
Beneficii miere pentru ten
Hidratează pielea în profunzime. Enzimele din miere permit pătrunderea cu ușurință în piele, cu efect emoliant și hidratant. Aplică miere pe față și lasă 15÷20 de minute. Clătește cu apă rece. Este o mască hidratantă perfectă!
Acționează ca agent de curățare a porilor. Mierea poate fi folosită pentru a curăța porii și a îndepărta punctele negre. Mierea conține antioxidanți, are proprietăți antiseptice și antibacteriene. Amestecă o lingură de miere crudă cu două linguri de ulei de jojoba sau ulei de cocos. Aplică pe pielea curată și uscată și masează ușor cu mișcări circulare, evitând zona ochilor. Clătește cu apă rece. Tenul va fi mai curat și mai luminos.
Exfoliant delicat. Mierea ajută la exfolierea pielii prin îndepărtarea delicată a celulelor moarte. Amestecă două linguri de miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu, aplică cu o pensulă pe tenul umezit și masează ușor în sens circular. Clătește bine cu apă rece, după folosește cosmetice cu miere.
Mierea este cicatrizant natural. Diminuează inflamațiile și ajută la vindecarea mai rapidă a pielii. Amestecă o lingură de miere crudă cu o lingură de ulei de cocos sau ulei de măsline. Aplică pe zona afectată și masează ușor cu vârful degetelor, printr-o mișcare circulară, timp de 2÷3 minute. Pune o compresă caldă pe piele și lăsă să stea până se răcește. Repetă zilnic pănă la remedierea pielii deteriorate.
Mierea este remediu natural pentru arsurile solare. Amestecă o parte miere crudă cu două părți de gel pur de Aloe Vera. Aplică ușor pe pielea arsă de soare.
Mierea combate acneea și coșurile, datorită proprietăților antibacteriere și antiinflamatorii. Aplică miere crudă pe zonele predispuse la acnee. Lasă să acționeze timp de 15÷20 de minute, clătește cu apă.
Mierea ajută la reducerea ridurilor. Antioxidanții naturali prezenți în miere ajută la diminuarea ridurilor și liniilor fine de pe față.
Mierea reduce petele pigmentare. Amestecă miere cu suc de roșii sau suc de lămâie, aplică și lasă să acționeze 15 minute, clătește din abudență cu apă caldă.
Funcție de tipul de ten, îți recomand să folosești cosmetice cu miere în rutina de îngrijire zilnică.
TOP CELE MAI VÂNDUTE COSMETICE CU MIERE
TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...