Adevărul despre mierea de Manuka

ce este mierea de Manuka

Ce este mierea de Manuka și din ce se obține?

Mierea de Manuka este un tip de miere monofloră. Se obține din nectarul florilor arborelui de Manuka, o specie rară aflată în partea de sud a Australiei și în Noua Zeelandă la înălțimi foarte mari, unde aerul este rarefiat. Acest tip de miere se folosește atât în alimentație cât și în medicina alternativă, datorită proprietăților antibacteriene. Mierea de Manuka este delicioasă, densă, de culoare portocaliu închis, cu gust foarte aromat și ușor caramelizat. Are proprietăți antioxidante importante și o putere antibacteriană ieșită din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. 

La ce este bună mierea de Manuka?

Îndulcitor natural | Tratamente de înfrumusețare | Cicatrizant pentru piele | Antibacterian digestiv. 

Câte tipuri de miere de Manuka există?

În funcție de utilizare, trebuie avut în vedere că există mai multe tipuri de miere de Manuka și este important de știut cum îl alegem pe cel potrivit . Această diferențiere se face în funcție de niveluri de gradație codificate „UMF”, „MGO”, „KFactor” și „BioActive”.

 • Mierea de Manuka non-medicinală, folosită ca îndulcitor pentru ceai, cafea, prăjituri. Se poate folosi și în tratamentele de înfrumusețare ca mască pentru ten, oferă pielii o textură fină. Mierea de Manuka non-medicinală are factorul cel mai scăzut și se găsește sub indexul „Miere de Manuka MGO” sau „MG100+”
 • Mierea de Manuka medicinală, cu deosebite proprietăți antibacteriene. Combate infecțiile, grăbește vindecarea arsurilor, rănilor diverse sau acnee, dar și ale aparatului digestiv. 

Adevărul despre mierea de Manuka

Proprietățile mierii de Manuka

Cu un conținut ridicat de peroxid de hidrogen, un compus care luptă cu succes împotriva bacteriilor, mierea de Manuka combate diversele infecții ale pielii și aparatului digestiv. 

Este important de știut că toate tipurile de miere conțin peroxid de hidrogen, cunoscut sub numele de apă oxigenată în industria cosmetică și farmaceutică, folosit în aproape toate produsele dezinfectante, pentru albirea dinților sau decolorarea părului.În organismul uman găsim peroxid de hidrogen în cantităţi foarte mici în aproape toate celulele; cu ajutorul lui au loc reacţiile enzimatice la nivelul tubului digestiv, în sânge, limfă şi în alveolele pulmonare. Corpul uman produce în mod natural peroxid de hidrogen în cantități controlabile, suficiente pentru combaterea infecțiilor care afectează organismul. La suprafața pielii, aplicarea mierii de Manuka ajută organismul să vindece mai repede zona afectata de infecții și răni.

Adevărul despre mierea de Manuka

Despre MGO™, factorul unic al mierii de Manuka

MGO™, factorul unic al mierii de Manuka este o componentă terapeutică care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriale sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă. Astfel avem:

Mierea MGO™ 100+ Nivel de întreținere. Este indicată pentru susținerea sistemului imunitar în afecțiuni ușoare și de scurtă durată (răceli, dureri de gât etc.)

Mierea MGO™ 250+ Nivel util. Este indicată pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.

Mierea MGO™ 400+ Nivel extra cu activitate ridicată. Se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care sunt rezistente la tratamente.

Mierea MGO™ 550+ Nivel superior cu activitate foarte ridicată. Aceasta se recomandă în cazurile unor infecții bacteriene foarte rezistente. Bacteriile rezistente supravieţuiesc în prezenţa antibioticelor şi continuă să se multiplice cauzând prelungirea afecţiunilor și în unele cazuri chiar decesul. Infecţiile cauzate de bacteriile rezistente necesită mai multă îngrijire, iar antibioticele alternative mai scumpe pot genera efecte secundare mai grave, de aceea Mierea de Manuka MGO™ 550+ poate fi un ajutor de nădejde chiar și în cazul unor afecțiuni atât de severe.

Adevărul despre mierea de Manuka

De ce mierea de Manuka este deosebită?

Mierea de Manuka este eficientă în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate.

Prezentate în cele ce urmează, împreună cu factorul MGO™ recomandat pentru fiecare afecțiune.

beneficii miere de manuka

 • Sistem imunitar ⇒ Manuka Health MGO 100+ , MGO 250+ sau MGO 400+. Mierea de Manuka este un puternic susținător al sistemului imunitar al copiilor cu vârsta peste 1 an sau al adulților. Se consumă pe toată perioada sezonului rece. pentru creșterea nivelului antibacterian și implicit optimizarea sistemului imunitar. 
 • Răceală, gripă, inflamație și durere în gât ⇒ Manuka Health MGO 250+ sau MGO 400+. Prin capacitatea sa antibacteriană și antioxidantă, un ajutor imens al sistemului imunitar, mierea de Manuka poate fi un tratament naturist ajutător pentru gripă și răceală. Se recomandă consumul zilnic pe perioada sezonului rece, pentru a crește nivelul antibacterian din corp și implicit protecția organismului datorită creșterii sistemului imunitar. Mierea de Manuka calmează gâtul iritat, ameliorează usturimea în și combate microorganismele (sursa >>>). Recomandare – bomboane cu miere de Manuka.
 • Reflux gastric , aciditate , arsuri stomac, balonare, constipație, ulcer gastric ⇒ Manuka Health MGO 400+. Mierea de Manuka este un produs natural neprocesat care are ca beneficiu neutralizarea PH-ului corpului, și astfel se folosește ca tratament naturist pentru reflux gastric și aciditate. Prin calitățile antiinflamatoare și antioxidante, mierea de Manuka în studiu a redus drastic indexul de ulcer și a menținut nivelul constant de glicoproteină, astfel s-a observat că poate fi folosită ca tratament naturist ajutător pentru ulcerul gastric. Se recomandă în primele zile a se consuma cu puțină pâine, pentru a evita un eventual deranj stomacal. 
 • Boala Crohn, Helicobacter Pylori, E-Coli, Stafilococ Auriu, Candida, Salmonella, Clostridium Difficile, Entorococ, Listeria, Salmonela ⇒ Manuka Health MGO 550+. Mierea de Manuka se poate folosi ca tratament naturist pentru boala Crohn. Această miere este un puternic antiinflamator cu putere antibacteriană. Un studiu recent a arătat că există o îmbunătățire a stării colonului în urma utilizării. 

Adevărul despre mierea de Manuka

 • Acnee ⇒ Manuka Health MGO 250+ sau MGO 400+. Mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist pentru acneee. Reduce inflamația, elimină bacteriile. Se consumă o linguriță pe zi, dimineața, sau 2 lingurițe pe zi, dimineața și seara. Se folosește și ca mască, o dată pe zi, până la rezolvarea problemei. 
 • Rozacee ⇒ Manuka Health MGO 250+ sau MGO 400+. Mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist pentru rozacee deoarece reduce inflamația și elimină bacteriile de pe zona afectată. Se folosește ca mască, o dată pe zi, se consumă 1-2 lingurițe zilnic, până la ameliorare. Rozaceea nu are remediu complet. 
 • Herpes ⇒ Manuka Health MGO 400+. Aplicați mierea de Manuka ca tratament naturist pe zona afectată, de 5-6 ori pe zi. De asemenea se poate consuma pe o perioadă de minim 2 luni, pentru creșterea imunității.
 • Hemoroizi, fisuri anale ⇒ Manuka Health MGO 400+. Tratați extern zona afectată și lăsați să acționeze cât mai mult posibil. Se recomandă minim 2 luni și consum de 2 lingurițe zilnic, înainte de masă. 
 • Răni, arsuri și cicatrici ⇒ Manuka Health MGO 400+ sau 550+. Mierea de Manuka se poate folosi ca tratament naturist pentru răni, arsuri și cicatrici, deoarece accelerează regenerarea celulară, protejează zona prin efectul puternic antibacterian, ajută cu vindecare mult mai rapidă. se aplica extern pe zona respectiva in acest caz si se poate consuma si intern pe perioada aleasa de dvs. 
 • Placa dentară, dinți și gingii ⇒ Manuka Health MGO 250+ sau MGO 400+. Gura este în general un loc în care bacteriile se dezvoltă. Din acest motiv este recomandat să folosiți pentru igienă orală o pastă de dinți cu miere de Manuka și spray.

Adevărul despre mierea de Manuka

 • Alergii diverse ⇒ Manuka Health MGO 400+. Antiinflamatoare și antibacteriană, mierea de Manuka ajută împotriva alergiilor din diverse cauze. Singura excepție este alergia la miere și polen. 
 • Astm, sinuzită ⇒ Manuka Health MGO 400+ sau 550+. Este important de știut că mierea de Manuka nu tratează astmul, însă ajută în reducerea simptomelor. Când mierea de Manuka este înghițită, glandele salivare produc mai multă salivă și astfel ajută la eliminarea senzației de tuse. Rolul antiinflamator și antibacterian al mierii de Manuka este important în folosirea acesteia ca tratament naturist împotriva sinuzitei. 
 • Pentru nivel crescut de energie ⇒ Manuka Health MGO 250+ sau MGO 400+. Mierea de Manuka conține o doză concentrată de nutrienți care vă dau energie în urma utizării zilnice. 
 • Colesterol ⇒ Manuka Health MGO 400+ sau MGO 550+. Studiile referitoare la consumul de miere de Manuka au arătat că reduce nivelul LDL (colesterol nociv) cu aproximativ 6-11% și trigliceridele cu circa 11%. Mierea poate să crească colesterolul „bun” (HDL) cu circa 3%. 
 • Infecție urinară, afecțiuni bacteriene Manuka Health MGO 400+ sau MGO 550+. Elimină E.Coli, bacteria care cauzează iritații ale vezicii urinare. Consumul de miere pe o perioadă de minim 1 lună ajută ca tratament naturist în tratarea infecțiior urinare. 
 • Psoriazis Manuka Health MGO 400+. Se poate aplica extern ca tratament naturist ajutător. Psoriazisul nu are un tratament care să rezolve problema definitiv. Mierea de Manuka, aplicată zilnic direct pe zona afectată, calmează și reduce procesul inflamator. 

Adevărul despre mierea de Manuka

Cum identifici mierea de Manuka originală?

Puteți identifica mierea de Manuka originală prin verificarea ambalajului sau descrierii acesteia de pe site. Țara de proveniență trebuie să fie Noua Zeelanda. Gradele de măsurare UMF sau MGO trebuie să fie prezente pe etichetă alături de o dovadă a certificării (un semn grafic care conține literele UMF sau MGO).

Contraindicații

Mierea de Manuka nu se folosește ca tratament principal. Pentru afecțiuni de orice fel, trebuie consultat medicul de specialitate, pentru diagnostic exact și tratament alopat.

Mierea de Manuka trebuie consumată cu moderație deoarece este un produs dulce cu aproximativ 80% zahăr provenit din glucoză, fructoză și sucroză. Mierea de Manuka nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet și persoanelor alergice la miere în general sau albine. 

adevărul despre mierea de manuka

Comandă miere de Manuka cu livrare gratuită

Lasă un răspuns