Tratament pentru albirea dinților acasă

tratament pentru albirea dinților

Cheltuim destul de mult pentru albirea dinților prin proceduri costisitoare disponibile doar în cabinetele stomatologice. În cele ce urmează vă propunem câteva trucuri pentru albirea dinților folosind doar produse disponibile de cele mai multe ori în bucătăria ta.

Reține că toate aceste remedii trebuie utilizate cu atenție. Folosește aceste metode de 2-3 ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni, și fă pauze. Dacă simți durere sau sensibilitatea dinților crește, oprește imediat procedura!

Tratament pentru albirea dinților acasă  

1. Ghimbir, zeamă de lămâie și sare. Dă pe răzătoare o bucată mică de ghimbir, pune peste un sfert de linguriță cu sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecă bine, aplică pe dinți cu o periuță. Periază, clătește bine. Citește mai multe curiozități despre sare »

2. Argilă albă caolin. Argila caolin este un abraziv foarte blând, folosită printre altele ca bază pentru produse de igienă orală sub formă de pastă de dinți sau pudră pentru curățarea dinților. Mod de utilizare: doar aplică argila pe dinți și periază cu periuța. După, clătește cu apă. 

3. Sare Epsom și apă. Cunoscută și sub denumirea de sare amară sau sulfat de magneziu, sarea Epsom este utilizată și pentru albirea dinților. Periază dinții cu un amestec format dintr-o parte sare și o parte apă. Dinții vor fi mai strălucitori, în plus, sarea Epsom ajută la prevenirea parodontozei. 

4. Frunze de mentă și ulei de cocos. Se macină frunzele și se adaugă în uleiul de cocos. Amestecă bine, aplică amestecul pe dinți cu o periuță. Nu folosi multă mentă, 3-5 frunze este mai mult decât suficient.

Tratament pentru albirea dinților acasă

5. Peroxid de hidrogen (apă oxigenată) și bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonatul de sodiu alimentar cu apa oxigenată în raport de 1: 2, până se formează o pastă. Periază ușor dinții cu acest amestec și după clătește foarte bine cu apă. Dacă este cazul repetă procedura, nu mai devreme de 10 zile între periaje. Atenție! Nu ingera!

6. Pulbere de cacao și ulei de cocos (sau apă). Amestecă pudra de cacao cu uleiul de cocos sau apa – se obține o pastă cu care perii dinții. Clătește bine. 

7. Bicarbonat de sodiu și oțet de mere. Se amestecă 1 linguriță de oțet de cidru de mere cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar, până formează un amestec omogen. Periază dinții cu pasta rezultată și clătește gura cu multă apă.

8. Bicarbonat de sodiu, ulei de cocos și sare. Ingrediente – 2 linguri bicarbonat de sodiu alimentar, 2 linguri ulei de cocos, un sfert linguriță de sare. Amestecă-le până formează o pastă suficient de densă, care să se poată aplica ca pasta de dinți. Periază dinții cu pasta rezultată și clătește gura cu multă apă. 

Tratament pentru albirea dinților acasă

Pentru rezultate rapide folosește benzi de albire a dinților destinate folosirii acasă. Formula unica îți va albi dinți în doar câteva zile, fără să pună în pericol smalțul. Compoziția benzilor de albire este aceeași cu cea folosită de medicii stomatologi. Care este diferența? Aceleași rezultate la un preț mult mai mic.

Benzi pentru albirea dinților

benzi pentru albirea dinților

Benzile pentru albirea dinților sunt plasturi subțiri și flexibili acoperiți cu gel de albire pe bază de peroxid. Concepuți să se conformeze formei dinților, aceștia funcționează prin păstrarea gelului de albire pe dinți pentru a pătrunde în zona de formare a petelor și sub smalț, pentru o albire vizibilă. Funcție de concentrație, plasturii se pot purta între 5-30 minute pe zi.

Cum se folosesc benzile pentru albirea dinților? Este recomandat să nu vă spălați pe dinți înainte de aplicarea plasturilor. Deschideți plicul și scoateți plasturii. Dezlipiți plasturii de suportul de plastic și aliniați-i cu linia gingiilor. Presați ușor pentru un bun contact. Îndoiți restul plasturelui în spatele dințiilor, pentru o poziție fermă. Purtați plasturii pentru perioada de timp indicată, îndepărtați și aruncați la gunoi.

Lasă un răspuns