Rețete pentru albirea dinților

Metode de albire a dinților acasă

Cheltuim destul de mult pentru albirea dinților prin proceduri costisitoare disponibile doar în cabinetele stomatologice. În cele ce urmează noi, cei de la RețeteDeFrumusețe.ro, vă propunem câteva trucuri pentru albirea dinților folosind doar produse disponibile de cele mai multe ori în bucătăria ta.

Reține că toate aceste remedii trebuie utilizate cu atenție.

Folosește aceste metode de 2-3 ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni, și fă pauze. Dacă simți durere sau sensibilitatea dinților crește, oprește imediat procedura!

Metode de albire a dinților acasă  

Ghimbir, sare și zeamă de lămâie

Dă pe răzătoare o bucată mică de ghimbir, pune peste un sfert de linguriță cu sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecă bine, aplică pe dinți cu o periuță. Periază, clătește bine.

Argilă albă caolin

Argila caolin este un abraziv foarte blând, folosită printre altele ca bază pentru produse de igienă orală sub formă de pastă de dinți sau pudră pentru curățarea dinților. Mod de utilizare: doar aplică argila pe dinți și periază cu periuța. După, clătește cu apă. 

Sare Epsom și apă

Cunoscută și sub denumirea de sare amară sau sulfat de magneziu, sarea Epsom este utilizată și pentru albirea dinților. Periază dinții cu un amestec format dintr-o parte sare și o parte apă. Dinții vor fi mai strălucitori, în plus,  sarea Epsom ajută la prevenirea parodontozei. 

Frunze de mentă și ulei de cocos

Se macină frunzele și se adaugă în uleiul de cocosAmestecă bine, aplică amestecul pe dinți cu o periuță. Nu folosi multă mentă, 3-5 frunze este mai mult decât suficient.

Peroxid de hidrogen (apă oxigenată) și bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonatul de sodiu alimentar cu apa oxigenată în raport de 1: 2, până se formează o pastă. Periază ușor dinții cu acest amestec și după clătește foarte bine cu apă. Dacă este cazul repetă procedura, nu mai devreme de 10 zile între periaje. Atenție! Nu ingera!

Pulbere de cacao și ulei de cocos (sau apă)

Amestecă pudra de cacao cu uleiul de cocos sau apa – se obține o pastă cu care perii dinții. Clătește bine. 

Bicarbonat de sodiu și oțet de mere

Se amestecă 1 linguriță de oțet de cidru de mere cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar, până formează un amestec omogen. Periază dinții cu pasta rezultată și clătește gura cu multă apă.

Bicarbonat de sodiu, ulei de cocos și sare

Ingrediente – 2 linguri bicarbonat de sodiu alimentar, 2 linguri ulei de cocos, un sfert linguriță de sare. Amestecă-le până formează o pasă suficient de densă, care să se poată aplica ca pasta de dinți. Periază dinții cu pasta rezultată și clătește gura cu multă apă. 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a fost util, distribuie-l și prietenilor tăi! 

Te-ar putea interesa și…

Beneficiile uleiului de cocos pentru piele >>>

Trucuri de frumusețe naturale >>>

Curiozități despre sare >>>

Lasă un răspuns