Cafea pentru slăbit? Categoric DA!

cafea de slabit

Cafeaua verde este unul dintre cele mai interesante ingrediente recomandate în curele de slăbire.

Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită și neprocesată. Băutura din cafeaua verde măcinată seamănă mai mult cu un ceai, are o aromă intensă și beneficii net superioare față de cafeaua prăjită. 

Cafea verde de slăbit

Beneficiile cafelei verzi se datorează cofeinei și acidului clorogenic, prezente în concentrații mai mari decât în cazul boabelor de cafea prăjită.

Procesul de prăjire al boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic astfel că, o ceașcă de cafea verde va furniza organismului o cantitate impresionantă de antioxidanți, cei mai importanți în lupta cu celulita. 

Acidul clorogenic este un antiinflamator și antioxidant ce reduce efectul radicalilor liberi asupra celulelor organismului și favorizează arderea grăsimilor. Acidul clorogenic limitează absorbția zahărului în organism, ajutând astfel la menținerea unui corp în formă, mai suplu și mai sănătos. 

Cofeina din cafeaua verde ajută la îmbunătățirea memoriei, a timpului de reacție și a concentrării.

Cafea verde de slăbit

Deşi se poate administra şi sub formă de comprimate, cel mai indicat mod de a consuma cafeaua verde este sub formă de infuzie.

Important! Boabele de cafea verde nu trebuie măcinate în râşniţă deoarece sunt foarte dure şi pot deteriora râşniţa. Oricum, nu este necesară o măcinare foarte fină a cafelei. Cel mai indicat mod de a măcina sau mărunţi boabele de cafea verde este să le pisezi sau zdrobești într-un mojar.

Cum se prepară cafeaua verde

  • Infuzie. Peste 1 linguriţă de cafea măcinată se toarnă 250 de ml de apă fierbinte, se acoperă vasul şi se lasă la infuzat timp de 5 minute. Dacă folosești cafea verde boabe, timpul de infuzare este de 30 de minute. După expirarea timpului de infuzare, se poate adăuga xylitol, miere organică sau sirop de agave, după preferinţă. Pentru efect rapid şi pierdere in greutate, această băutură trebuie consumată neîndulcită sau îndulcită cu îndulcitori fără calorii. Cafeaua se poate strecura cu ajutorul unei site, deşi acest lucru nu este neapărat necesar. Zaţul de cafea decantează destul de repede şi conţine substanţe care continuă să se elibereze în băutură, chiar şi după expirarea timpului de infuzare.
  • Fierbere. Cafeaua verde (boabe sau mărunţită în mojar) se pune într-un ibric, se adaugă apă şi se fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când. Băutura obţinută se acoperă şi se lasă timp de 1 oră, crescând astfel eficienţa extractului preparat. Se îndulcește după gust. 

Cafea verde de slăbit

Recomandări

10 grame de cafea verde consumate înaintea meselor principale duc la reducerea grăsimilor din corp. Pentru rezultate bune, sunt recomandate 2 cești de cafea verde pe zi, de preferat în prima parte a zilei.

Dacă nu te poți obişnui cu gustul specific amărui de cafea verde, poți îndulci cafeaua cu miere sau alţi îndulcitori naturali. Însă dacă dorești să scapi în timp record de kilogramele în plus, este indicat să consumi cafeaua verde neîndulcită mai ales ca puţin gust amărui nu este considerat un efort prea mare pentru o siluetă mai suplă!

Încearcă și tu cafeaua verde și bucură-te de beneficiile ei!

Cafea verde de slăbit

Green Coffee Bean Complex (30 cps) AICI

Green Coffee Bean Complex

Cafea verde DVR Pharm (60 cps) AICI

Cafea verde DVR Pharm

Cafea verde plicuri (54 gr) AICI

Cafea verde de slăbit

Cafea verde boabe (200 gr) AICI

Cafea verde de slăbit

Cafea verde măcinată (300 gr) AICI

cafea verde măcinată

Te-ar putea interesa și…

Curiozități despre cafea >>>

Îndulcitori naturali cu care poți înlocui zahărul >>>

Produse pentru slăbit >>>

Remedii naturale pentru detoxifirea organismului >>>

La ce este bun zațul de cafea >>>

Ce să mănânci ca să scapi de celulită >>>

Lasă un răspuns