De la implant dentar la zâmbetul de Hollywood – Ce trebuie să știi

O întrebare des întâlnită în cabinetele stomatologice caută să lămurească pacienții preocupați de aspectul fizic și de zâmbetul fermecător de Hollywood – când trebuie să apeleze la un implant dentar și nu la o fațetă sau coroană dentară?

Stomatologia modernă este accesibilă acum publicului larg cu implanturi dentare de ultimă generație pentru restaurarea danturii pierdute, creând zâmbete impecabil de naturale.

Zâmbetele fermecătoare de Hollywood ne fascinează prin unicitatea și perfecțiunea dinților albi, drepți și corect aliniați. Chiar și micile imperfecțiuni pot completa carisma unei personalități seducătoare, atunci când aspectul general al danturii denotă frumusețe și sănătate. Iar farmecul unui zâmbet poate cuceri de la prima impresie și ne conturează imaginea proiectată în lume, de la statut social la respectul de sine. 

CÂND SĂ APELEZI LA UN IMPLANT DENTAR?

Soluțiile stomatologiei estetice moderne individualizează fiecare caz, de la nevoia de fațete dentare la cea de implanturi dentare, pentru reconstrucția zâmbetului și a armoniei faciale, odată cu redobândirea funcțiilor danturii. Un zâmbet de Hollywood este perfect echilibrat cu trăsăturile feței, iar în cazul pierderii parțiale sau totale a danturii, cea mai bună opțiune de restaurare o reprezintă implanturile dentare de top.

Este esențial de reținut faptul că apelezi la un implant dentar pentru a înlocui un dinte lipsă, căruia îi preia funcționalitatea și estetica prin rolul de rădăcină artificială din titan, peste care se montează o lucrare protetică – coroană dentară, proteză fixă sau punte. Un implant dentar premium este compatibil cu țesuturile și cu osul maxilarului, cu care fuzionează prin osteointegrare, cu o rată de succes între 95-98%. 

CARE SUNT CAUZELE PIERDERII DINȚILOR?

Cauzele pierderii dinților sunt complexe și variate, creând adevărate complexe sociale și probleme generale de sănătate. Boala parodontală este cunoscută drept cauza principală a pierderii dinților, declanșată pe fondul unei igiene orale precare. Igiena orală incorectă și lipsa detartrajului dentar o dată la 6 luni, în cadrul controlului stomatologic periodic, duce la acumularea plăcii bacteriene pe dinți și la formarea cariilor.

Implantul dentar este soluția modernă, practică și eficientă în cazul pierderii dinților. Indicatorii cauzelor pentru lipsa dinților sunt uneori evidenți, ca în situația fracturării acestora prin diferite accidente. Pentru a-ți salva dinții, acordă o atenție deosebită apariției mobilității, când aceștia încep să se miște. Tratează-ți din timp cariile, ține-ți sub control bruxismul (scrâșnitul din dinți) și veghează-ți dieta, medicația și viciile. 

AVANTAJELE IMPLANTULUI DENTAR PREMIUM

Redefinirea zâmbetului cu ajutorul implantului dentar premium îți oferă primul avantaj, atunci când îți dorești zâmbetul de Hollywood, creat în nuanța de alb preferată și în armonie cu trăsăturile feței tale. Pe lângă înfrumusețarea aspectului fizic, implantul dentar premium îți îmbunătățește încrederea în sine, prin faptul că mesteci și vorbești mai ușor, fără teama că pot interveni probleme stânjenitoare cu dantura ta.

Avantajele implantului dentar premium redau danturii rolurile esențiale de – funcționalitate (mușcătură corectă și masticație), estetică (aspect impecabil) și fonație (vorbire). Un implant dentar premium se simte și arată ca un dinte natural, permițându-ți să mănânci fără stres și fără durere, pentru o digestie corectă și sănătatea generală a organismului. În plus, un zâmbet frumos îți va deschide noi oportunități de socializare. 

CÂTE TIPURI DE IMPLANT DENTAR PREMIUM EXISTĂ?

În topul tipurilor de implant dentar premium de ultimă generație se clasifică:

  • Implantul Dentar Straumann (marca tehnologiei elvețiene, cunoscut pe piața stomatologică drept cel mai bun implant la nivel mondial, cu garanție pe viață),
  • Implantul Dentar Bredent (marca tehnologiei germane, popular în întreaga lume pentru soluția inovativă pe care o oferă prin dinți ficși în doar 24 de ore) și
  • Implantul Dentar AB Dental (marca tehnologiei israeliene, unic în România ca implant dentar personalizat realizat cu tehnologie 3D).

Un zâmbet de Hollywood obținut cu implanturi dentare premium are o durabilitate înaintată, care depinde de garanția acestora – de la 8 ani pe viață, și de grija acordată igienei orale indicate și de respectarea vizitelor stomatologice periodice. Prețurile implanturilor dentare premium sunt în funcție de complexitatea lucrărilor dentare pe care le implică tratamentul individual al fiecărui pacient.

Ai încredere în zâmbetul tău și trăiește-ți viața frumos, cu sănătate vibrantă!
Vrei să aflii mai multe? Citește detalii aici.

Articol oferit de Clinica Stomatologică București DENTALINE.

Lasă un răspuns