Apele florale și beneficiile lor pentru piele

Beneficii ape florale pentru piele

Deși sunt mai puțin puternice decât uleiurile esențiale, apele florale posedă numeroase calități. Datorită proprietăților calmante și purificatoare, utilizarea apelor florale în rutina zilnică de îngrijire aduce numeroase beneficii fiecărui tip de piele.

Beneficii ape florale pentru piele

Cum se prepară apa florală? Apele florale se prepară prin distilarea cu vapori de apă a florilor și plantelor. Mai exact, amestecul de flori, plante și apă distilată se încălzește la temperaturi optime care permit extragerea componentele aromatice în aburul din apă și, prin condensarea vaporilor altfel obținuți, se obține un hidrolat de ulei esențial din plante și flori.

Care este diferența dintre uleiurile esențiale și apele florale? Concentrația de substanță activă. Spre deosebire de apele florale – care se obțin prin amestecarea compușilor aromatici și apă distilată – uleiurile esențiale sunt produse direct prin distilarea plantelor, fără adaos de apă distilată. Numărul de molecule aromatice este astfel distinct mai dens, iar soluția este mai oleaginoasă decât pentru apele florale. Dar, spre deosebire de uleiurile esențiale – care nu trebuie utilizate direct pe piele – apele florale sunt sensibil mai blânde și nu poartă nicio contraindicație.

Apele florale au toate proprietatea de a purifica, refac pH-ul natural al pielii, contribuie la hidratarea și calmarea pielii. Apele florale se folosesc ca atare, simple sau în combinații cu alte ape florale, aplicate direct pe piele, după demachiere sau după curățarea tenului. Pune apă florală pe o dischetă demachiantă și șterge fața și gâtul zilnic, dimineața și seara, sau ori de câte ori este nevoie.

Beneficii ape florale pentru piele >>>

Alege apa florală potrivită, în funcție de nevoile pielii tale!

Ten uscat

Apa de trandafiri de Damasc este un activ antirid, combate semnele de îmbătrânire și contribuie la regenerarea pielii. Cu un parfum deosebit, apa de trandafiri este apreciată pentru efectul astringent și revigorant asupra tenului, ameliorează semnele îmbătrânirii cutanate, conferă finețe pielii și reduce roșeața. După curățarea pielii se aplică prin pulverizare sau cu o dischetă de bumbac, pe ten, gât și decolteu. Apa de neroli este bună îngrijirea și igiena oricărui tip de ten, îndeosebi a tenului uscat, matur, îmbătrânit și ridat. Stimulează regenerarea celulară, sporește luminozitatea și strălucirea pielii. Gelul de aloe vera este foarte bogat în substanțe active, tonic, energizant, revitalizant, astringent. Ajută la compensarea pierderilor de apă din piele. Nutritiv, cicatrizant cutanat, regenerator, gelul de aloe vera stimulează vindecarea pielii și îmbunătățește microcirculația. 

Beneficii ape florale pentru piele >>>

Ten gras

Cunoscută pentru efectul tonic, astringent și purifiant, apa de hamamelis este o alegere potrivită pentru îngrijirea tenului mixt și gras. Are efect astringent și purifiant, micșorează porii, ajută la curățarea pielii și îndepărtarea impurităților. Cu acțiune calmantă și reconfortantă, apa de lavandă se folosește pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate, deteriorate sau afectate de soare ori de mici arsuri. Este benefică și pentru îngrijirea pielii copiilor, a tenului gras sau cu tendințe acneice. Apa de lavandă are efect cicatrizant, facilitează repararea pielii deteriorate și regenerarea cutanată. Apa de imortele este recomandată pentru îngrijirea tenului acneic sau afectat de cicatrici post acneice, bună pentru igiena și îngrijirea tenului iritabil, sensibil, alergic.

Ten cuperozic

Datorită proprietăților sale circulatorii, antiinflamatorii și cicatrizante, de stimulare a circulației sanguine și limfatice, apa de imortele este recomandată pentru tenul cuperozic, cearcăne, pentru pielea afectată de roșeață, acnee sau iritații. Favorizând microcirculația, apa de hamamelis este utilă pentru tenurile cuperozice sau pentru ameliorarea problemelor legate de insuficiențe venoase. Apa de mușețel este un hidrolat blând ce se poate folosi inclusiv pentru îngrijirea pielii sensibile a bebelușilor. Cu acțiune antiinflamatoare și calmantă, apa de mușețel este benefică pentru igiena și îngrijirea pielii afectate de diverse iritații, alergii sau mici răni, reduce roșeața și contribuie la regenerarea cutanată.

Beneficii ape florale pentru piele >>>

Îngrijirea zonei ochilor

Apa de hamamelis stimulează microcirculația și sporește fermitatea pielii, este recomandată pentru atenuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Apa de mușețel contribuie la regenerarea cutanată. Se utilizează sub formă de compresă, simplă sau combinată cu apă de albăstrele, pe zona ochilor. Apa de albăstrele conține o serie de substanțe benefice pentru îngrijirea ochilor obosiți după o zi de lucru sau utilizarea prelungită a calculatorului, reduce umflătura pleoapelor, liniștește ochii iritați și afectați de praf, poluare. Apa de imortele diminuează dilatația vaselor sanguine superficiale, atenuând astfel roșeața și cearcănele.

Lasă un răspuns