Uleiul de morcovi face bine! 5 beneficii

Ulei de morcov

Uleiul de morcovi se obține prin macerarea rădăcinilor proaspete timp de câteva săptămâni în ulei de floarea soarelui rafinat. Rezultă un lichid clar cu vâscozitate medie, culoare portocalie, bogat în vitaminele A și E.

La ce este bun uleiul de morcovi

  • Ulei de morcovi pentru bronz. Pregătește pielea pentru expunere la soare, favorizează obținerea și menținerea unui bronz sănătos. Se folosește și în îngrijirea pielii după plajă.
  • Ulei de morcov pentru ten. Datorită proprietăților revigorante, revitalizante și antioxidante, este folosit pentru revitalizarea tenului palid, obosit, pentru îngrijirea pielii din zona gâtului și decolteului.
  • Antiseptic, vindecă pielea afectată de eczeme, este renumit pentru proprietățile sale vindecătoare și antibacteriene. În medicina tradițională chineză, uleiul de morcovi a fost folosit pentru tratarea dizenteriei sau eliminarea viermilor intestinali.

În afară de acestea, mai este folosit frecvent pentru:

  • Adăugarea în condimente sau rețete culinare cu specific asiatic,
  • Adaugat împreună cu alte uleiuri în scopul obținerii unor parfumuri orientale cu notă lemnoasă,
  • Folosit și ca ulei de masaj sau după baie, precum și pentru a trata durerile musculare,
  • Folosit și ca loțiune de plajă, pentru un bronz mat și pentru a hidrata pielea. 

Nu trebuie confundat cu uleiul esențial obținut din semințe uscate în urma unui proces de distilare cu aburi, metodă folosită deoarece păstrează intacte componentele benefice din semințele de morcov. Datorită efectului depigmentar, uleiul esențial de semințe de morcov este ingredient principal în crema pentru pete maronii

Te-ar putea interesa și…

Cauzele apariției petelor maronii și tratament naturist >>>

Uleiuri pentru bronzare rapidă >>>

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

Urmărește RețeteDeFrumusețe pe facebook și fii prima care află noutăți și rețete de cosmetice naturale!

Produse recomandate

Lasă un răspuns