Uleiul de gălbenele face bine!

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Beneficiile gălbenelelor asupra sănătății se cunosc din cele mai vechi timpuri.  

Ceaiul de gălbenele este deosebit de bun în tratarea infecțiilor cavității bucale și ale gâtului, îmbunătățește digestia prin stimularea secreției biliare, ajută la creșterea imunității. 

Florile de gălbenele sub formă de macerat în ulei de măsline extravirgin sau ulei de floarea soarelui se folosesc cu succes în prepararea cremelor și unguentelor care reduc inflamațiile, accelerează vindecarea rănilor superficiale, îmbunătățesc aspectul pielii.  

Datorită proprietăților calmante, regeneratoare și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a tenului afectat de roșeață și cuperoză, este potrivit pentru îngrijirea pielii copiilor.

Se poate folosi în creme, unguente sau aplicat ca atare pe zgârieturi, mușcături de insecte, vânătăi: vei vedea că procesul de vindecare este accelerat datorită compușilor antioxidanți unici din această plantă minune.  

În afară de stimularea vindecării, uleiul de gălbenele poate spori semnificativ în bine aspectul pielii.

Îți propun câteva cosmetice naturale cu ulei de gălbenele, deosebit de bune pentru pielea sensibilă și uscată, afectată de roșeață și dermatoze. 

Realizată exclusiv din ingrediente 100% naturale, are acțiune cicatrizantă și emolientă. Combinația dintre uleiurile de catină și gălbenele are ca rezultat o cremă ușoară și aerată, adevărată protecție naturală pentru tenul sensibil sau uscat și cu riduri. Uleiul de cătină conține cea mai mare concentrație de vitamina C dintre toate fructele și o bună concentrație în vitamina E, esențiale pentru o piele sănătoasă.  

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Are acțiune cicatrizantă. Conține ceară, ulei de gălbenele, extract CO2 de gălbenele, vitamina E.  

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Cuperoza este o afecțiune dermatologică caracteristică persoanelor cu pielea subțire; se manifestă printr-o roșeață mai mult sau mai puțin accentuată a tenului. Practic, capilarele responsabile cu circulația sângelui la nivelul fetei se dilată însă nu mai revin la forma inițială.

Crema pentru cuperoză este deosebit de bună pentru atenuarea sensibilității pielii, întărirea capilarelor și atenuarea cuperozei. Recomandată pentru toate tipurile de ten.

Beneficiile ingredientelor:

  • ulei de gălbenele, deosebit de bun datorită efectului antiinflamator și reparator al pielii. Este eficient în îngrijirea pielii afectate de roșeață, cuperoză, iritații,
  • ulei de cocos, are proprietăți antioxidante deosebite. Ajută la calmarea pielii afectate de cuperoza și este deosebit de bun și în cazul iritațiilor solare, 
  • ulei de macadamia, reduce roseaţa și iritațiile,
  • extract de viță roșie, tonifiant venos folosit pentru îmbunătățirea circulației periferice,
  • ape florale BIO cu efect tonic și purifiant, utile pentru ameliorarea insuficienței venoase.

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Special creată pentru pielea sensibilă de bebeluș și nu numai, conține exclusiv ingrediente naturale nutritive, hidratante și protectoare.

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Datorită proprietăților calmante și cicatrizante, uleiul de gălbenele este folosit cu succes în cremele hidratante și reparatoare destinate tenului cu probleme. Crema pentru acnee se aplică pe pielea curată și se masează până la absorbție completă.

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Este un remediu natural excelent pentru stimularea circulației sanguine. Conține extract de viță roșie și ulei de gălbenele care încetinește procesul de formare al varicelor, diminuează senzația de picioare dureroase, este descongestionant, reparator, epitelizant.

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

Previne iritațiile după bărbierit. Conține unt de cacao, unt de shea, uleiuri de gălbenele și cocos, vitamina E, uleiuri esențiale de lavandă și mentă, apa florală de hamamelis.

Beneficiile galbenelelor asupra sanatatii

 

În concluzie, cosmeticele naturale cu ulei de gălbenele sunt un “must have” în trusa ta de îngrijire personală. 

Citește mai multe informații despre același subiect:

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenilor tăi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *