Tratament călcâie crăpate și dureroase

tratament călcâie crăpate și dureroase

Dacă ai crăpături în călcâie, probabil presupui că este din cauza deshidratării sau a lipsei de umiditate a pielii. Cu toate acestea, în unele cazuri, ar putea exista și alte motive pentru care pielea călcâielor este uscată și crapă pe alocuri.

Cauze călcâie crăpate

Tratament călcâie crăpate și dureroase

Kilograme în plus!

Picioarele poartă greutatea întregului corp. Așadar, atunci când „câștigi” greutate suplimentară, crește presiunea pe tampoanele de grăsime de sub călcâie, caz în care călcâiele sunt obligate să se extindă lateral pentru a susține mai multă greutate. Și dacă pielea este uscată, lipsită de umiditate, devine fisură. Cum se remediază – păstrează greutatea în limitele normale. De asemenea, deloc de neglijat este faptul că diabeticii tind să aibă pielea tălpilor crăpată, deci verifică-ți periodic nivelul glicemiei.

Produse pentru slăbit

Pachet Slăbire și Reglare Tranzit Intestinal: Drenacel + Redutrim Pro Super Pachet Slăbire Delicioasă Minceur – Cafea + Ciocolată Neagră + Cappuccino

Lipsa de vitamine

Fără unele vitamine vitale, minerale și alți nutrienți, pielea ta nu poate funcționa corect și devine uscată și groasă. Cum se remediază – adaugă în alimentația ta mai multe alimente bogate în vitamine A, B3, C, E, zinc și acizi grași omega 3 – legume, fructe, carne albă. Sau suplimentează cu multivitamine lichide de ultimă generație pentru femei și bărbați.

Multivitamine lichide

multivitamine barbati multivitamine femei

Cauze călcâie crăpate

Tratament călcâie crăpate și dureroase

Pantofi nepotriviți!

Pantofii cu spatele deschis – gen saboți sau sandale – sau pantofii cu talpa subțire permit, de obicei, ca grăsimea de sub călcâi să se extindă lateral și să crească posibilitatea apariției fisurilor în călcâie. Cum se remediază – poartă pantofi cu toc închis sau pantofi casual, care oferă sprijinul adecvat.

pantofi piele fucsia ghete piele talpa galbena

De asemenea, poți discuta cu un podiatru, cadru medical de specialitate, pregătit în mod specific nu doar pentru a diagnostica și trata, ci și pentru a preveni și vindeca bolile și complicațiile care afectează picioarele. El oferă soluții pentru calmarea durerii, tratează infecțiile și gestionează deformațiile piciorului.

Menopauza!

La menopauză, unele femei tind să aibă „keratodermă climacterică”, o afecțiune care ar putea duce la pielea crăpată pe călcâie, palme, sau alte părți ale corpului. Cum se remediază – pentru a scăpa de crăpături pe călcâie, poți încerca unguente de estrogen topic, dar nu înainte de a consulta medicul specialist. 

Cauze călcâie crăpate

Tratament călcâie crăpate și dureroase

Băi sau dușuri fierbinți!

Băile prelungite și dușurile fierbinți nu sunt benefice călcâielelor deoarece apa prea caldă poate îndepărta uleiurile naturale de pe piele. În plus, săpunurile și detergenții din comerț pot deteriora bariera naturală a pielii. Cum se remediază – pentru a evita pierderea de umiditate, fă duș cu apă călduță, limitează timpul într-o baie la 5 -10 minute, evită săpunurile dure sau produsele de piele parfumate. Folosește săpunuri naturale, după spălare șterge picioarele cu un prosop din bumbac și aplică o cremă cu uree.

Pentru maxim de eficiență, o dată pe săptămână, timp de 30 de minute înmoaie picioarele în apă caldă cu adaos de sare amară.

După baie exfoliază ușor cu zaț de cafea sau mălai, șterge și aplică o cremă regeneratoare. Masează până la absorbție completă și protejează cu șosete. Repetă de câte ori este necesar până la remediere.

sursa https://brightside.me/inspiration-health/why-you-may-get-cracked-heels-and-how-to-fix-them-naturally-795684

Te-ar putea interesa și…

Tratament picioare obosite și dureroase >>>

Rețeta deodorant pentru picioare >>>

Nu arunca zațul de cafea! Vezi 13 întrebuințări practice >>>

Lasă un răspuns