Transformă-ți pasiunea în bani!

Cum sa faci bani din handmade.

Cu acest articol incep seria intitulata “Handmade. De la pasiune la afacere online”.

Cunosc foarte multe persoane extraordinar de talentate, creatoare de articole handmade din cele mai variate: pictura, creatie de haine si bijuterii, fotografie, cosmetice naturale.

Scopul acestor articole este de a iti aduce in atentie modul in care poti monetiza talentul si pasiunea ta cu minim de costuri si efort sau, cu alte cuvinte, cum sa castigi bani facand ceea ce-ti place.

Sa presupunem ca inca nu vinzi produsele creatie personala, desi ai putea face-o fie online prin site-ul propriu sau platforme dedicate, fie offline in magazine si diverse targuri.

In cele ce urmeaza iti prezint succint cateva dintre avantajele si dezavantajele fiecarui sistem in parte.

Comercializarea produselor in magazin sau targuri presupune o investitie initiala deloc de neglijat: chiria spatiului de desfasurare a activitatii  sau a standului, amenajare, autorizatii de functionare, angajati, stoc de produse.

Nu in ultimul rand succesul depinde de zona de desfasurare a activitatii, mai exact daca ai clientela interesata de genul de produse handmade pe care le creezi.

In concluzie ai un startup costisitor care nu-ti garanteaza succesul.

Sa vedem si ce presupune vanzarea produselor handmade in sistem online, prin site propriu sau platforme dedicate. In primul rand costuri de initiere incomparabil mai mici decat varianta offline.

Nu platesti chirie, nu ai angajati si, poate cel mai important, nu ai nevoie de stoc de produse.

Cu cateva exceptii realizezi produsele comandate in momentul comenzii ferme si le personalizezi dupa gustul clientilor.

Iti dau un exemplu banal: impletesti botosei pentru copii. Ai expus online o o minunata pereche roz, cu sireturi impletite in mai multe culori.

Clienta ta insa isi doreste botosei albastri, fara snur impletit. Realizezi si vinzi produsul conform cerintelor, plecand de la un model expus dupa gustul tau.

Dar poate cel mai mare plus este ca expunandu-te online ai acces la posibilii clienti in mod… nelimitat.

Comparativ cele doua forme de vizibilitate, online sau offline:

O prezenta online te va scuti de grija chiriei si a muncii de organizare pe care o presupune o locatie fizica si iti va da timpul necesar pentru a creea produsele.

Investesti un buget minim pentru demararea activitatii pe care-l cresti in functie de evolutia afacerii tale.

In ultimii 2 ani comertul online din Romania a inregistrat cele mai mare crestere europeana. 

Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO) anticipeaza in continuare un evolutii foarte bune, in contextul cresterii numarului de clienti care apeleaza la acest tip de canal si a ofertei de produse disponibile.

Este o informatie deloc de neglijat pentru creatorii de handmade: de ce sa nu profiti si tu de avantajele acestui canal de vanzare?

Creatorilor de handmade care nu au avut niciodata (sau au avut prea putin legatura cu mediul online) le spun ca este foarte posibil ca, in lipsa unei informari corecte, sa nu reuseasca sa ajunga la rezultate datorita greutatilor tehnice si necunoasterii pasilor care trebuiesc urmati pentru a obtine o corecta reprezentare online.

Tocmai acesta este scopul acestui articol si al celor ce vor urma: sa facem impreuna pasi mici si siguri in acest domeniu, intr-o prima aparenta deosebit de complicat dar in realitate cat se poate accesibil, daca ti-ai fixat obiective clare si te tii de ele.

Articolele din categoria „Handmade. De la pasiune la afacere online” se vor distribui doar prin email.

Asadar, daca doresti acces la informatiile viitoare, te invit sa te abonezi la newsletter.

Toate cele bune!

 

3 idei la “Transformă-ți pasiunea în bani!

  1. Amalia spune:

    si eu fac sapunele 100% naturale ,pe bune, insa oamenii sunt atat de reticenti mai ales ca stau intr-un orasel relativ mic incat doar la noroc daca reusesc sa vand ceva, si asta pt ca s-au adunat prea multe sapunuri.faza cu on line e o nebuloasa pt mine asa ca orice ajutor cat de mic e o minune pt mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *