Suplimente naturale pentru imunitate

Suplimente naturale pentru imunitate

Există mai multe suplimente naturale considerate benefice pentru întărirea imunității. Cu toate acestea, este important să subliniem că eficacitatea și siguranța acestor suplimente pot varia de la o persoană la alta, și nu trebuie să înlocuiască o dietă sănătoasă și stilul de viață echilibrat.

Suplimentele naturale pentru imunitate conțin substanțe nutritive, vitamine și minerale cu efecte benefice asupra imunității. Suplimentele pot contribui la accelerarea procesului de vindecare în timpul unei infecții sau după o boală, permițând organismului să se refacă mai rapid și să fie mai rezistent. 

 

Suplimente naturale pentru imunitate

 • Vitamina C. Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C este cunoscută pentru rolul său în întărirea sistemului imunitar.

Este o vitamină esențială pentru organism, deoarece nu poate fi produsă de către corp și trebuie obținută prin alimentație sau suplimente naturale. Se găsește în citrice, fructe de pădure, kiwi, mango  ardei gras, broccoli. Dacă nu obțineți suficientă vitamina C din alimente sau aveți nevoi crescute, suplimentele naturale sunt o opțiune. Este important să urmați instrucțiunile de dozare și să consultați un profesionist din domeniul sănătății deoarece excesul poate duce la probleme gastrointestinale, cum ar fi diareea. 

 • Vitamina D. Vitamina D este esențială pentru sănătatea sistemului imunitar și se obține în principal prin expunerea la soare. Dacă nu vă expuneți suficient la soare, suplimentele naturale cu  vitamina D pot fi benefice. De asemenea, vitamina D poate fi obținută din alimente precum pește gras (somon, macrou, sardine), lapte fortificat, ouă și ciuperci. 

Pe lângă reglarea răspunsului imunitar și protejarea organismului împotriva infecțiilor, vitamina D are multiple alte funcții în organism: absorbția calciului, sănătatea cardiovasculară, funcția cerebrală. Deficiența de vitamina D poate avea efecte semnificative asupra sănătății. Simptomele deficienței de vitamina D pot include slăbiciune musculară, dureri osoase și articulare, scăderea imunității și riscuri crescute pentru afecțiuni precum osteoporoză și bolile cardiovasculare.

Recomandări

 • Zinc. Zincul joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar și se găsește în carne, ouă, nuci și cereale integrale. Suplimentele de zinc pot fi utile pentru cei care au deficiențe.

Zincul este necesar pentru funcționarea corectă a mai multor aspecte ale sistemului imunitar. Acesta acționează ca un cofactor pentru peste 300 de enzime implicate în diferite procese metabolice. Zincul este esențial pentru dezvoltarea și diferențierea celulelor albe din sânge, care sunt responsabile de apărarea organismului împotriva infecțiilor. De asemenea, zincul influențează producția de anticorpi, cu rol important în răspunsul imun.

Recomandări

Reduceri!
123,00 lei
Detalii aici >>>

Suplimente naturale pentru imunitate

 

 

 • Seleniu. Seleniul este un mineral care poate avea un impact pozitiv asupra imunității. Se găsește în nuci, semințe, carne și pește.
 • Echinaceea. Echinaceea este o plantă utilizată pentru a sprijini sistemul imunitar și pentru a reduce simptomele răcelii și ale gripei.

Echinacea  este una dintre cele mai cunoscute plante care modulează sistemul imunitar și ajută la funcționarea normală a sistemului de apărare al organismului. Are calități imunomodulatoare dovedite, este un bun antiseptic, antiviral și antibacterian. Stimulează producerea rapidă de anticorpi și reduce timpul de tratament în cazuri de bronșită, cefalee, sinuzită.

Recomandare

Suplimente pentru imunitate

ImunoSol sirop imunitate | Solaris

30,00 lei
Detalii aici >>>
 • Propolis. Propolisul este o substanță colectată de albine din mugurii de copaci și se crede că are proprietăți antimicrobiene și imunomodulatoare. Propolis pentru imunitate »
 • Probiotice. Probioticele sunt suplimente care conțin bacterii benefice pentru sănătatea sistemului digestiv, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.

Probioticele sunt suplimente alimentare sau alimente care conțin microorganisme vii, în special bacterii benefice, care au efecte pozitive asupra sănătății sistemului digestiv. Deși prima lor funcție este de a menține și de a îmbunătăți sănătatea tractului digestiv, ele pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra sistemului imunitar. Câteva exemple de bacterii probiotice comune includ Lactobacillus, Bifidobacterium și Saccharomyces. Aceste bacterii pot fi găsite într-o varietate de surse, precum iaurturi probiotice, suplimente alimentare și alimente fermentate precum chiftelele de kimchi, varza acră și iaurtul kefir.

Recomandări

 • Ciuperci medicinale. Ciupercile precum Reishi, Shiitake și Maitake conțin compuși care pot susține imunitatea.

Recomandare

Reduceri!

Suplimente naturale pentru imunitate

 • Ulei de usturoi. Uleiul de usturoi este unul dintre suplimentele naturale adesea promovate pentru a sprijini sistemul imunitar și pentru a aduce numeroase alte beneficii pentru sănătate.

Recomandare

Suplimente pentru imunitate

Ulei de Usturoi, 100 capsule moi | Solgar

49,00 lei
Detalii aici >>>

Uleiul de usturoi este obținut prin macerarea cățeilor de usturoi în ulei de măsline sau în ulei de floarea-soarelui. Iată câteva informații importante despre uleiul de usturoi și modul în care poate contribui la întărirea imunității.

 1. Proprietăți antimicrobiene: Uleiul de usturoi conține alicină, un compus care are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Alicina poate ajuta la combaterea bacteriilor, fungilor și altor agenți patogeni care pot declanșa infecții.
 2. Imunomodulare: Uleiul de usturoi poate avea un efect imunomodulator, adică poate regla activitatea sistemului imunitar. Aceasta poate ajuta la întărirea răspunsului imunitar al organismului la infecții.
 3. Antiinflamator: Consumul regulat de ulei de usturoi poate ajuta la reducerea inflamației în organism. Inflamația cronică poate suprima sistemul imunitar, așa că reducerea inflamației poate contribui la o funcție imunitară mai bună.
 4. Antioxidant: Uleiul de usturoi conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism. Stresul oxidativ poate slăbi sistemul imunitar, iar antioxidanții pot ajuta la contracararea acestuia.
 5. Efecte cardiovasculare pozitive: Pe lângă beneficiile pentru imunitate, uleiul de usturoi este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, este important să rețineți că uleiul de usturoi nu este potrivit pentru toată lumea. Unele persoane pot avea sensibilitate sau intoleranță la usturoi, ceea ce poate provoca efecte secundare precum indigestie sau erupții cutanate.

Suplimentele naturale nu pot înlocui un stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate, odihnă adecvată și gestionarea stresului. În plus, doza corectă și calitatea suplimentelor sunt esențiale. Este întotdeauna recomandabil să consultați un specialist în domeniul sănătății, pentru a staibili cu precizie necesarul de suplimente naturale pentru imunitate.

Te-ar putea interesa și…

Lasă un răspuns