Sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara

Sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara

Este oficial – a venit primăvara! Renunțăm la hainele groase, căciulă și cizme, pregătim ținutele ușoare, pantofii preferați, zâmbim mai mult și suntem mai încrezătoare.

Așa cum vremea se schimbă de la „rece” la „cald”, tot așa trebuie adaptată rutina de îngrijire a pielii în general și a tenului în special. După cum bine știm, pe timpul iernii pielea are nevoie de hidratare cu creme naturale mai grase, la care trebuie să renunțăm sau adaptăm funcție de ten, odată cu încălzirea vremii. În cele ce urmează, câteva recomandări pentru îngrijirea tenului primăvara.

Sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara

  • Exfoliază! Curăță tenul cu o produs natural de gomaj!

În timpul iernii exfolierea tenului trebuie utilizată cu măsură pentru a nu usca și irita pielea și așa agresată de vânt și frig. Primăvara se recomandă folosirea unor scruburi delicate, de câteva ori pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte, cu efect imediat îmbunătățirea texturii tenului. Exfolierea stimulează reînnoirea celulară, ajută la deblocarea porilor, combate aspectul obosit al tenului și îi oferă luminozitate.

Produse recomandate

  • Aplică o mască hrănitoare!

Aplicarea măștilor este un alt pas de îngrijire a pielii care, deși nu este obligatoriu, este recomandat. Practic măștile oferă un mic răsfăț tenului și, în funcție de ingredientele din conținut, reprezintă un plus de hidratare, exfoliere, emoliere etc.

Produse recomandate

  • Hidratare = piele strălucitoare!

Bea mai multă apă sau ceaiuri din plante. Hidratarea este la fel de importantă primăvara ca și iarna. Primăvara însă este un moment bun pentru a scăpa de toxinele și kilogramele acumulate iarna. Din prăvălia RețeteDeFrumusețe.ro recomand gama de produse detoxifiere și gama de produse pentru slăbit

Remedii naturale pentru detoxifierea organismului

Top cele mai vândute

Produse pentru slăbit

Bogate în nutrienţi esenţiali, produsele naturale pentru slăbit te ajută să slăbești sănătos și să-ţi detoxifici organismul. 

Top cele mai vândute

Sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara

Crema de ochi poate părea nu neapărat necesară dar trebuie avut în vedere că pielea din jurul ochilor este foarte subțire, fiind prima care se ridează. Utilizarea produselor cosmetice naturale dedicate reduce semnificativ pungile inestetice și potențialele riduri. 

Creme contur ochi de la Eladerm.ro

Creme contur ochi Eladerm

Sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara

  • Folosește creme naturale cu factor de protecție!

Indiferent de sezon, SPF-ul este cel mai bun prieten al tenului iar în absența lui, ridurile, petele, deshidratarea și multe alte probleme nu pot fi combătute. Chiar și în timpul zilelor înnorate, indicele UV reprezintă o sursă de stres pentru pielea noastră și pe lângă arsuri, acesta poate să provoace o mulțime de neplăceri, nu doar de ordin estetic. Radiațiile UVA sunt prezente tot timpul anului și trec prin sticlă și haine, deci pot ataca pielea chiar și când ești în mașină sau în casă. Degradează structura de colagen și elastină, contribuind la îmbătrânirea rapidă a acesteia.

Protejarea de razele soarelui este așadar esențială pentru menținerea sănătății pielii. Ca regulă de bază, se recomandă aplicarea cremelor de protecție solară sub machiaj.

Crema cu protecție solară SPF50+ este destinată tuturor tipurilor de ten. Are o consistență ușoară, nu încarcă tenul și este potrivită inclusiv pentru pielea grasă, cu exces de sebum. Protecția solară SPF50+ formează o barieră protectoare prin așezarea uniformă a filtrelor de protecție și formează un strat impenetrabil la suprafața pielii.

Top cele mai vândute

creme protectie solara Eladerm 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a fost util, distribuie-l și prietenilor tăi!

Urmărește RețeteDeFrumusețe pe facebook și fii la curent cu noutățile din magazin și sfaturile pentru frumusețe și sănătate! 

Lasă un răspuns