Rețeta șampon uscat

rețeta șampon uscat

Șamponul solid natural reprezintă alternativa sănătoasă la șampoanele din comerț. În cele ce urmează îți propun o rețetă șampon uscat, foarte simplu de realizat.

Rețeta șampon uscat

Amestecă cantități egale din:

  • Pudră de Amla, excelent tonic capilar. Pudra de Amla aduce beneficii părului și scalpului fiind nutritivă, regeneratoare și fortifiantă, ajută la creșterea părului prin stimularea rădăcinii, combate încărunțirea prematură și mătreața, conferă volum, vigoare și strălucire firelor de păr,
  • Pudră de Shikakai, spală părul și scalpul în mod delicat, întărește rădăcina și fibra capilară, stimulează creșterea părului. Bogată în saponine, pudra de Shikakaï este considerată ca fiind un șampon vegetal. Curăță, înfrumusețează părul și întreține sănătatea scalpului. Ajută la combaterea mătreții și stimulează creșterea părului. Are un pH optim și adaptat părului,

Rețeta șampon uscat

  • Argilă Ghassoul, renumită pentru proprietățile excelente de curățare a pielii și părului. Bogată în săruri minerale, elimină grăsimea și impuritățile,
  • Pudră din nuci de săpun, utilizată pentru igiena și înfrumusețarea părului, îl lasă lucios și sănătos. Este componenta care asigură gradul de spumare necesar. Se folosește și sub formă de mască pentru păr: se amestecă cu apă fierbinte în cantitate potrivită pentru a forma o pastă moale ce se lasă la răcit apoi se aplică pe păr și scalp, se masează insistând pe scalp, eventual se lasă să acționeze câteva minute după care se clătește cu apă călduță din abundență.

Rețeta șampon uscat

Cum se face șampon uscat sub formă de pudră

Se amestecă câteva linguri de șampon pudră cu apă fierbinte. Pasta astfel obținută se aplică pe părul ud și se masează bine. La prima șamponare se obține mai puțină spumă, mai multă la a 2-a. Clătește din abundență. Părul se va îngrășa mai greu, aspectul lucios este de durată, părul este mai ușor de pieptănat și aranjat.

Din prăvălia RețeteDeFrumusețe.ro recomand gama de șampoane solide bio, din produse certificate organic. Alege dintre variantele de șampon bio cu ingrediente naturale pentru toate tipurile de păr: păr gras, păr rar ori deteriorat, păr uscat, păr normal, păr vopsit și șampon certificat organic pentru copii.
Toate șampoanele și produsele de îngrijire din această colecție conțin ingrediente naturale, certificate organic, și pot fi comandate online, cu livrare în 24 de ore.

Gama de șampoane solide bio

 

Te-ar putea interesa și…

Este bun șamponul solid ? Află aici >>>

Cum să ai un păr sănătos >>>

Cum se face săpunul natural >>>

Rețeta scrub pentru corp >>>

Rețeta deodorant natural >>>

Trucuri de frumusețe naturale >>>

Lasă un răspuns