Plante ayurvedice pentru trup și suflet

plante wellness

Medicina ayurvedică este terapia alternativă folosită în India încă de acum 5000 de ani. Învățăturile și practicile ayurvedice au la baza legătura dintre minte și corp.

Ayurveda aduce în prim plan proprietățile și beneficiile plantelor indiene. Amla, ashwagandha, turmeric, tulsi, shatavari sau brahmi, se găsesc în ceaiuri, suplimente și cosmetice (vopsea pentru păr, creme naturale, loțiuni, șampon natural). Fie că folosești deja sau îți dorești să încerci produse ayurvedice, îți stăm la dispoziție cu game variate, produse certificate bio, pe care le livrăm oriunde în țară.

Plantele ayurvedice au un impact uimitor pentru trup și suflet, te vor ajuta să faci față mai bine celor diverselor provocări din viața ta. Le prezint în cele ce urmează. 

Plante ayurvedice pentru trup și suflet 

 Combate Stresul – Ashwagandha și Tulsi

Stresul reprezintă o presiune pe care o resimțim atunci când suntem copleșiți de activitățile zilnice sau de o situație anume. Orice aspect care este perceput drept amenințare la siguranța personală poate fi o sursă de stres. Pe termen lung, acesta are efecte negative asupra organismului nostru. Cele mai des întâlnite efecte ale stresului sunt durerile de cap, oboseală, problemele gastrointestinale, respiratorii sau cardiace. Stresul cronic afectează întreg organismul prin slabirea sistemului imunitar. Cauzează disfuncții ale ficatului, dereglări digestive sau tensiune arterială ridicată, și degenerează adesea în episoade de panică sau anxietate.

Una dintre plantele cu rezultate uimitoare în combaterea stresului este Ashwagandha. Încadrată pe lista plantelor adaptogene, Ashwagandha protejează organismul împotriva stresului și îl ajută să se adapteze și să reacționeze eficient la provocările fizice, psihice, chimice din mediul înconjurător. O plantă adaptogenă la fel de uimitoare, cu efect de reducere a nivelului de stres, este și Tulsi (Busuioc Sfânt), cunoscut în ayurveda drept „Regina plantelor medicinale”. Atât Ashwagandha, cât și Tulsi, te vor ajuta să elimini stresul și stările de anxietate din viata ța, revitalizează organismul și conferă o stare generală de bine.

Pentru tulburări de atenție, insomnii, deficiențe de memorie – Brahmi și Tulsi

Consecința stresului, incapacitatea de a te concentra și de a funcționa la capacitate maximă reprezintă o sursă constantă de frustrări. Tulsi este planta minune bună pentru îmbunătățirea stării psihice. Se poate administra continuu sub formă de ceai sau suplimente. Acțiune deosebit de eficientă asupra deficiențelor de memorie, a deficitului de atenție, a insomniilor, folosește Brahmi (Gotu Kola). Brahmi este o plantă folosită de secole în medicina ayurvedică pentru o bună funcționare a creierului și a sistemului nervos, pentru îmbunătățirea stării psihice și un somn lin.

Plante ayurvedice pentru trup și suflet

Pentru dereglare hormonală – Shatavari și Ashwagandha

Schimbările hormonale pot fi perfect normale sau pot fi consecința unor disfuncții sau afecțiuni. Indiferent de cauză, efectele sunt neplăcute și greu de suportat. Sună cunoscut? Iritabilitate, oboseală, dureri în zona pelviană, retenție de apă, bufeuri, insomnii, anxietate, depresie. Shatavari și Ashwagandha sunt plante ce susțin sănătatea hormonală a femeii în toate etapele vieții. Ajută la reducerea simptomelor asociate cu menopauza, pre-menopauza și cu sindromul premenstrual. Shatavari acționează benefic și pentru susținerea funcției reproductive. Este recomandată femeilor cu probleme de fertilitate și pentru stimularea lactației, fără influențarea calității laptelui sau efecte asupra copilului.

Pentru disfuncții sexuale – Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă ayurvedică cu acțiune benefică asupra calității vieții sexuale. Ashwaganda energizează organismul, reduce oboseala și oferă o stare de bine și calm. Cumulate, aceste beneficii dau un impuls libidoului și îmbunătățesc satisfacția sexuală. Substanțele active din compoziția Ashwagandha stimulează apetitul sexual, detensionează organismul și ajută la relaxarea necesară pentru experiențe sexuale sănătoase și satisfacătoare. 

Plante ayurvedice pentru trup și suflet

Pentru afecțiunile tenului – Neem

Stresul, dereglările hormonale, alimentația dezechilibrată, anumite tratamente medicamentoase, toate pot conduce la înmulțirea cazurilor de afecțiuni ale tenului la femei de toate vârstele. Există o varietate mare de produse de îngrijire cu efecte benefice. Pentru cele mai bune rezultate, este însă nevoie și de acțiune din interior. Neem este planta utilizată în India de peste 2000 de ani pentru proprietățile sale terapeutice și acțiunea benefică în afecțiuni precum acneea, psoriazisul, herpesul, eczeme. Purifică sângele, reglează secreția de sebum, susține procesele naturale de detoxifiere și redă sănătatea pielii. Neem are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante.

Pentru a profita la maxim de beneficiile acestor plante, alegeți-le în forma lor integrală, organică! 

Gama de produse ayurvedice

Plante ayurvedice pentru trup și suflet

  • Ashwagandha – antistres natural,
  • Shatavari – echilibru hormonal natural, 
  • Ceaiuri cu Tulsi (Busuioc Sfânt) – revigorare și efect antistres natural,
  • Brahmi (Gotu Kola) – pentru sistem nervos și deficit de atenție,
  • Neem – antibiotic natural pentru purificarea sângelui, detoxifiere și menținerea sănătății pielii.
  • WWB | Sănătatea femeii  – formulă complexă cu Shatavari, Tulsi și alte plante benefice pentru starea de bine a femeii în toate etapele vieții. 

Lasă un răspuns