Folosește ulei de cătină! Pielea îți va mulțumi!

Suplimente cu cătină

Uleiul de cătină conține vitamine și acizi grași esențiali, o minune pentru păr, piele și unghii.

În boabele de cătină se găsește o cantitate de 10 ori mai mare de vitamina C decât în portocale și cea mai mare concentrație de vitamina E dintre toate fructele.

Grație acestor substanțe, uleiul de cătină este unul dintre cei mai puternici aliați ai pielii: protejează de frig și soare, hrănește și menține vitalitatea pielii, hidratează în profunzime. Este recomandat pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea uscată.

Beneficiile uleiului de cătină pentru sănătate și frumusețe

Uleiul de cătină are proprietăți excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. În cosmetică este folosit în aplicații anti-age, pentru repararea pielii și protecția pielii față de factorii externi și razele UV. Uleiul de cătină, în special cel extras din semințe, conține acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, carotenoide, vitamina E, fitosteroli, oligoelemente.

Notă: nu se confunda cu uleiul de cătină ce se găsește de regulă în magazinele naturiste, care este un macerat al fructului într-un ulei vegetal simplu și, prin urmare, conține o concentrație mai mică de substanțe active.

Beneficiile uleiului de cătină pentru sănătate și frumusețe

Metoda de obținere: prin extracție CO₂ din semințele frunctului de cătină. Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat. Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului. Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Proprietățile uleiului de cătină 

  • antioxidant puternic, antiradicalar
  • anti-age, combate semnele îmbătrânirii cutanate
  • nutritiv, vitaminizant, emolient, regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii
  • reparator, cicatrizant, stimulează mecanismele de reparare a pielii deteriorate, protector solar la nivel celular datorită compușilor antioxidanți
  • antiinflamator, reduce roșeața, calmant, reduce mâncărimile și disconfortul pielii

Suplimente cu ulei de cătină

Recomandare: consumati 1-2 linguri de fructe de cătină zilnic, ca parte a unei diete variate și echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Se poate consuma cu iaurt, salate, cereale, prăjituri.

Beneficiile uleiului de cătină pentru sănătate și frumusețe

De asemenea, îți recomand să folosești cosmetice naturale cu ulei de cătină în rutina de îngrijire zilnică, toate cu acțiune emolientă, cicatrizantă și protectoare.

Top cel mai vândut

Ser de față anti-aging și iluminare

Beneficiile uleiului de cătină pentru sănătate și frumusețe

Rețetă cremă făcută în casă cu uleiuri de catină și gălbenele

Ingrediente și cantități pentru 100 ml

  • 10 grame ulei de cătină. Nutritiv, vitaminizant, emolient, regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii,
  • 80 grame ulei de gălbenele. Foarte apreciat pentru calmarea iritațiilor, îngrijirea pielii sensibile, a pielii afectate de roșeață, cuperoză, eczeme sau arsuri solare,
  • 10 grame ceară de albine cosmetică. Conferă pielii emoliență și catifelare, are efect calmant și ajută pielea să-și mențină hidratarea,
  • 15 picături vitamina E naturală. Antioxidant puternic, activ cu proprietăți antirid, acționează și ca un conservant natural, fiind un ingredient apreciat în orice cremă naturală.

Mod de preparare. Puneți într-un vas de sticlă ceara și uleiul de cătină și încălziți în bain-marie până când amestecul devine complet lichid. Luați de pe foc și adăugați uleiul de gălbenele peste ingredientele topite și amestecați bine cu un mini tel până la dispersie completă. La final, adaugați 15 picături vitamina E, amestecați din nou și transferați crema într-un flacon cu capac. Se obțin 100 grame de cremă naturală, cantitate suficientă pentru 3 luni de utilizare intensivă. Crema naturală cu uleiuri de cătină și gălbenele are acțiune cicatrizantă și emolientă. Se recomandă în completarea tratamentelor pentru cicatrici, arsuri, degerături, dermatoze, piele uscată și ridată. Se păstrează la frigider și se folosește în fiecare seară, după demachiere și tonifiere cu o apă florală potrivită tipului de ten. Se aplică pe pielea curată, cu mișcări circulare pentru favorizarea absorbției. Deosebit de bună și pentru gât și decolteu, zone cu piele sensibilă, care se ridează ușor. 

Beneficiile uleiului de cătină pentru sănătate și frumusețe

 

Te-ar putea interesa și…

Recomandări

Lasă un răspuns