Este bun șamponul solid?

Există o anumită reticență în utilizarea șampoanelor solide naturaleSe cunosc și recunosc beneficiile ingredientele folosite în prepararea lor dar, cu toate acestea, puține persoane decid să folosească șampoane solide naturale in igiena zilnică. 

Beneficii șampon solid natural pentru păr

Se crede că șampoanele solide sunt greu de utilizat și încarcă părul. După 4 ani de utilizare a șamponului solid pentru păr gras și pentru că este cel mai apreciat săpun natural marca RețeteDeFrumusețe, pot să spun: nimic mai fals! În mod eronat se crede că șamponul trebuie să fie neapărat lichid. Forma solidă este benefică din mai multe motive: este ușor de transportat în bagaje, plătești substanța activă și nu apa conținută într-un șampon lichid și, în plus, dacă alegi un șampon solid natural beneficiezi de maxim de efect benefic pentru părul tău!

Beneficii șampon solid natural pentru păr >>>

Șampoanele solide naturale sunt produse prin metoda „la rece” la temperaturi de maxim 38 – 40 grade; în felul acesta toate ingredientele naturale își păstrează proprietățile. Se lucrează cu infuzii de plante medicinale benefice părului, ulei de ricin, ulei de rapiță, uleiuri esențiale cu rol de combatere a mătreții, de ameliorare a problemelor scalpului și pentru regenerarea părului afectat de uscăciune în exces.

Uleiul de ricin este renumit pentru proprietățile de creștere și regenerare a părului, genelor și sprâncenelor. Este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct sau în diverse combinații sub formă de mască pentru păr:

 • cu ulei de jojoba și câteva picături de ulei esențial ylang-ylang pentru păr uscat cu vârfuri despicate,
 • cu doar câteva picături de ulei esențial tea tree pentru păr gras cu mătreață
 • cu ulei de cocos pentru regenerarea părului

Uleiul de rapiță este deosebit de bun în combaterea mătreții și prevenirea căderii părului. Se poate folosi ca atare, aplicat ușor încălzit pe păr și scalp, eventual combinat cu câteva picături de ulei esențial tea tree. Sau combinați părți egale de ulei de rapiță, ulei de măsline și ulei de migdale, masați bine scalpul, lăsați să acționeze 20 minute – după, spălați cu un șampon solid natural și clătiți la final cu puțin oțet de mere – un adevărat tratament minune pentru combaterea căderii părului!

Beneficii șampon solid natural pentru păr >>>

Cum folosim șamponul solid natural?

Exista două variante de utilizare:

 1. freacă bucata de săpun direct pe păr – spuma se va forma din abundență și foarte rapid așa că nu trebuie să îți faci griji că se va încurca părul; intinde spuma uniform pe păr și scalp și masează ușor.
 2. formează spumă cu ajutorul unui burete de baie, spumă pe care apoi o distribui cu mâna pe păr și scalp.

Șamponează, masează bine părul și scalpul, clătește, șamponează încă o dată, clătește din abundență. În ultima apă de clătire adaugă 2 – 3 linguri de oțet din mere. Oțetul din mere echilibrează ph-ul părului și scalpului, menține hidratarea naturală și previne apariția vârfurilor despicate, fortifică rădăcina părului, acționează ca un adevărat balsam natural. 

Beneficii șampon solid natural pentru păr >>>

Funcție de tipul de păr, îți recomand 2 variante de șampon solid natural.

Șampon solid pentru par gras.

O clientă fidelă cosmeticelor naturale handmade marca RețeteDeFrumusețe l-a descris astfel: „Acest săpun este foarte bun pentru părul gras și cu multă mătreață. Îl folosesc pentru fetiță de puțin timp, rezultatele sunt spectaculoase pentru dermatita seboreică. Mulțumesc.” Conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, rapiță, ulei esențial tea tree, pudră Shikakai, argila Ghassoul, ichtiol. Fiecare ingredient în parte și toate împreună acționează pentru a obține în final un păr sănătos, viguros și fără mătreață.

Beneficiile ingredientelor

 • ulei de ricin saponificat, cunoscut pentru proprietățile regeneratoare și nutritive pentru păr,
 • ulei de măsline saponificat, bogat în acizi grași, pentru hrănirea în profunzime a firului de păr,
 • ulei de cocos saponificat, puternic hidratant și spumant,
 • ulei de rapiță saponificat, hidratează și previne căderea părului, 
 • argilă Ghassoul. Este un activ cosmetic renumit pentru proprietățile excepționale de curățare și îngrijire a părului, elimină grăsimea și impuritățile, 
 • pudră Shikakai. Curăță, înfrumusețează și combate mătreața, stimulează creșterea părului, întărește rădăcina și fibra capilară, 
 • ulei esențial tea tree (arbore de ceai) purifiant, antiseptic, folosit pentru combaterea mătreții și purifiant al scalpului cu probleme,
 • ichtiol, deosebit de bun pentru pielea predispusă la inflamații, iritații, eczmene și părul cu mătreață și tendințe de îngrășare.

Șampon solid natural pentru păr cu mătreață și tendințe de îngrășare

Beneficii șampon solid natural pentru păr >>>

Șampon solid cu urzică, pentru păr vopsit și degradat. Conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, ulei esențial de mentă, bere, pudre de amla și urzică.

 • Berea conține calciu, magneziu, seleniu și mai multe vitamine B cu rol foarte important în menținerea unui păr sănătos. Berea face minuni în îngrijirea părului degradat, vopsit excesiv, tern și fără strălucire.
 • Pudra de urzică este un activ cunoscut pentru efectele de fortificare și regenerare capilară, echilibrează secreția de sebum, combate mătreața. Pudra de amla stimulează creșterea părului, conferă volum și strălucire firului, este recomandată pentru părul tern, încărunțit prematur.

Produsele utilizate în rețete

Te-ar putea interesa și…

Rețeta șampon uscat >>>

Cum se face săpunul natural >>>

Cum să ai un păr sănătos >>>

Șampoane naturale >>>

Faci un comentariu sau dai un răspuns?