Părul este zilnic expus factorilor dăunători: produse de styling, vopsea, căldură excesivă datorită utlizării în exces a foehnului și periei de îndreptat, praf, transpirație. Toate împreună duc la subțierea firului de păr, implicit la fragilitate: se rupe ușor, are vârfuri despicate.
Din fericire, cu minim de îngrijire, aceste probleme sunt ușor de rezolvat. Folosind ingrediente naturale obții cu siguranță un păr sănătos și viguros!
Secretul părului sănătos este un scalp sănătos. În cele ce urmează îți propun câteva tratamente naturale pentru păr, remedii la îndemână și ușor de folosit.
Tratamente pentru păr sănătos
- Pentru scalp uscat, predispus la coji și mâncărime
Amestecă 10 picături ulei esențial de lavandă cu 30 ml ulei cocos. Uleiul de cocos este unul din cele mai bune uleiuri vegetale, bun emolient, calmant, folosit pentru îngrijirea părului uscat și a pielii uscate, iritate sau sensibile. Uleiul esențial de lavandă este cicatrizant, ajută la refacerea pielii scalpului afectate de eczeme, urticarii, psoriazis.
Atenție !!! Uleiurile esențiale nu se folosesc niciodată aplicate direct pe piele, doar diluate în uleiuri purtătoare (ulei de măsline, ulei de jojoba, ulei de cocos, etc).
Aplică amestecul ușor pe scalp cu mișcări circulare, masează 5 minute, după spală cu șampon natural.
Clătește bine, adaugă 2-3 linguri oțet de mere în ultima apă de clătire. Usucă părul natural și nu aplica produse de styling. Dacă pielea capului este foarte reactivă la amestecul propus, folosește numai ulei de cocos. La nivel alimentar, mărește aportul de omega 3.
Pentru păr puternic, sănătos și strălucitor de la rădăcină, până la vârfuri, îți recomand suplimente naturale special concepute pentru sănătatea și frumusețea părului. Produsele au un conținut bogat de vitamine și minerale care hrănesc firul de păr în profunzime, îl întăresc și îi redau strălucirea.
RECOMANDĂRI
Tratamente pentru păr sănătos
- Pentru păr normal
După spălare, utilizează ulei de măsline, nu mai mult de cât poți lua într-o lingură generoasă. Aplică pe păr și scalp de la rădăcină spre vârfuri – după izolează cu o cască de duș. Lasă să acționeze 10 – 15 minute apoi clătește cu multă apă și aplică un balsam pentru păr normal.
- Pentru păr fin și subțire
Este cel mai predispus la cădere. Acest neajuns poate fi rezultatul unei diete necorespunzătoare și mult prea agresive, a deficitului de vitamine, a îngrijirii neadecvate a părului și a unor afecțiuni endocrine. Soluția? Încălzește ½ ceașcă cu oțet din mere, diluează cu ½ cană cu apă și aplică pe scalp. Acoperă părul cu casca de duș și lasă să acționeze 30-40 de minute. Oțetul din cidru de mere ajută la restabilirea echilibrului pH-ului scalpului.
- Pentru păr degradat
Părul degradat este rezultatul unei alimentații necorespunzătoare, expunerii excesive la soare, utilizării uscătoarelor de păr și plăcii de întindere. Când părul este degradat devine foarte fragil, cade ușor și crește foarte greu. Pentru întărirea părului fragil sunt recomandate șampoane anticădere.
Deosebit de bune sunt și masajul blând cu ulei de cocos câte 5-10 minute și clătirea părului cu bere. Berea conține calciu, magneziu, seleniu și mai multe vitamine de tip B cu rol foarte important în menținerea unui păr sănătos. Berea face minuni în îngrijirea părului degradat, vopsit excesiv, tern și fără strălucire. În plus, include în dieta zilnică carne slabă și pește, spanac, soia, portocale, căpșuni, brânză.
Tratamente pentru păr sănătos
- Pentru scalp cu mătreață
Scalpul cu mătreață vine la pachet cu părul gras sau uscat. Mătreața se produce atunci când o creștere excesivă a bacteriilor determină acumularea de celule moarte la nivelul scalpului. Pentru curățare și întreținere recomand gama de produse Rețetele Bunicii Agafia. Tratează eficient căderea părului, mătreață, ajută la creșterea părului.
Pentru cele mai bune rezultate, include în alimentație alimente bogate în zinc: scoici, somon, carne slabă, unt de arahide, semințe de dovleac.