Cele mai bune uleiuri pentru ten

cele mai bune uleiuri pentru ten

Uleiurile naturale se potrivesc oricărui tip de piele, inclusiv pielea grasă sau acneică. Se aplică direct pe ten și susțin bariera naturală de protecție a pielii. Este absolut necesar însă să știi ce uleiuri să alegi, în funcție de tipul pielii tale. 

Cele mai bune uleiuri pentru ten

  • Uleiuri pentru ten gras

Ulei de castravete. Ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii și la echilibrarea secreției de sebum. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, benefic îndeosebi pentru tenul mixt sau gras și pentru pielea sensibilă, iritată sau deshidratată. Uleiul de castravete se remarcă printr-o compoziție foarte interesantă, bogată în acizi grași esențiali (omega 6 și omega 9), tocoferoli, fitosteroli și săruri minerale. Este un ulei ușor, se absoarbe repede în piele, fără a lăsa o peliculă grasă. Se aplică pe piele simplu, ca atare, se absoarbe repede, lăsând o senzație plăcută de împrospătare și hidratare. 

Produse naturale

Ulei de castravete virgin

17,90 lei
Detalii aici >>>

Ulei de alune de pădure. Este un ulei ușor și penetrant, foarte plăcut pe piele, potrivit pentru îngrijirea tenului tenul mixt, gras sau problematic. Conferă elasticitate și suplețe pielii, echilibrează secreția de sebum și susține bariera naturală de protecție a pielii. Conține o cantitate mare de acizi grași nesaturați omega-9 și omega-6, fitosteroli și vitamina E. Este considerat un ulei uscat, penetrant, nu lasă film gras pe piele, este considerat non-comedogenic. Hidratant, previne deshidratarea pielii, ajută la regenerarea țesutului cutanat, echilibrant al secreției de sebum. 

Ulei caprilis. Este obținut exclusiv din ulei de cocos. Uleiul caprilis este un emolient non-gras, foarte ușor, penetrant și foarte stabil. Se simte extrem de plăcut pe piele, se absoarbe rapid, are textură ușoară, nu lasă peliculă grasă sau lucioasă. Este potrivit pentru tenul mixt, gras sau problematic. Uleiul caprilis nu astupă porii, nu formează un strat gras pe piele, nu este comedogen. Se folosește și ca demachiant bifazic, în combinație cu ape florale pentru ten gras.

Produse naturale

Ulei caprilis

19,50 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de lavandă bio

15,50 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de hamamelis bio

14,00 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de mușețel bio

20,50 lei
Detalii aici >>>

Cele mai bune uleiuri pentru ten

  • Uleiuri pentru ten sensibil

Ulei de jojoba. Uleiul extras din semințele de jojoba este destul de diferit față de uleiurile vegetale comune, fiind defapt o ceară lichidă. Pătrunde în piele într-un mod interesant și anume prin foliculii de păr pe care nu-i blochează, se amestecă cu sebumul și formează o peliculă fină non-ocluzivă, lăsând pielea să respire. Protejează pielea de deshidratare, este emolient și nutritiv în profunzime.

Produse naturale

Ulei de jojoba bio virgin

21,00 lei
Detalii aici >>>

Ulei de cocos cosmetic. Foarte apreciat în cosmetică pentru textura, finețea și parfumul său, uleiul de cocos aplicat direct pe piele o lasă mătăsoasă, hrănită și hidratată. Este util pentru înfrumusețarea părului, se poate folosi și pe pielea copiilor. Uleiul de cocos cosmetic aplicat pe corp imediat după duș sau baie, ajută la menținerea hidratării pielii. Recomandat pentru îngrijirea pielii sensibile, uscate, descuamate, crăpate, dure sau aspre, pentru calmarea pielii afectate de roșeață și iritații, pentru îngrijirea pielii copiilor.

Produse naturale

Ulei de cocos cosmetic

15,00 lei
Detalii aici >>>

Ulei de migdale. Este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii, în special a celei uscate, iritate sau sensibile. Se obține prin presarea sâmburilor de migdale, urmată de rafinare și filtrare.  Este catifelant, delicat, conferă pielii finețe și o strălucire mătăsoasă. Nutritiv, hrănește pielea și contribuie la regenerarea cutanată. Combinat cu apă de albăstrele formează un demachiant bifazic blând, deosebit de bun pentru tenul sensibil, predispus la iritații.

Produse naturale

Ulei de migdale

13,95 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de albăstrele bio

16,00 lei
Detalii aici >>>

Ulei de gălbenele. Uleiul, crema sau extractul de gălbenele sunt foarte des întalnite în medicina alternativă dar și în cea alopată datorită efectelor terapeutice recunoscute și cunoscute încă din antichitate. Cu proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor. Se obține prin macerarea florilor de gălbenele în ulei de soia nemodificată genetic și un adaos de vitamina E. 

Produse naturale

Ulei de gălbenele

12,00 lei
Detalii aici >>>

Cele mai bune uleiuri pentru ten

  • Uleiuri pentru ten uscat și ridat

Ulei de caise. Uleiul extras din sâmburii de caise are o textură ușoară, pătrunde bine în piele și nu lasă film gras. Foarte fin și cu o textură ușoară, revitalizează pielea obosită, este apreciat pentru efectul regenerator și de menținere a nivelului optim de hidratare a pielii. Benefic în special pentru pielea uscată, ridată, ternă sau matură. Este regenerator, revitalizant, hidratant, hrănitor, ameliorează efectele îmbătrânirii cutanate. Uleiul de caise reduce disconfortul pielii uscate, protector împotriva deshidratării, consolidează filmul hidrolipidic. Deosebit de bun combinat cu unt de cacao sau unt de shea, pentru îngrijirea pielii foarte uscate.

Produse naturale

Ulei de Caise Bio virgin

15,90 lei
Detalii aici >>>

Ulei de argan. Este extrem de apreciat pentru proprietățile sale anti-age, reparatoare, regeneratoare și nutritive ce conferă pielii un aspect mai tânăr, mai ferm și cu textură îmbunătățită. Luptă contra efectelor îmbătrânirii cutanate. are acțiune de neutralizare a radicalilor liberi, îmbunătățește fermitatea pielii, redă elasticitatea și suplețea. Bun pentru îngrijirea pielii lipsite de tonus și elasticitate. Uleiul de argan este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, unghii sau păr.

Produse naturale

Ulei de argan

22,00 lei
Detalii aici >>>

Ulei de aloe vera. Se obține prin macerarea frunzelor proaspete cu gel în ulei de soia rafinat, extragerea activelor liposolubile și adăugarea de vitamina E ca antioxidant. Conține acizi grași esențiali omega 9, 6 și 3, un nivel ridicat de fitosteroli și isoflavone. Fitosterolii ajută pielea inflamată, afectată de arsuri sau iritații, astfel asocierea uleiului de soia cu substanțele active din aloe vera formează o sinergie cu efecte benefice pentru orice tip de piele. Uleiul de aloe vera este deosebit de bun pentru îngrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme sau arsuri solare, a pielii uscate și ridate, lipsite de elasticitate, fiind cunoscut pentru efectul nutritiv, regenerator și protector al țesutului cutanat. Este recomandat pentru îngrijirea tenului matur, uscat, ridat, tern.

Produse naturale

Ulei de aloe vera

19,50 lei
Detalii aici >>>

Top vânzări!

Uleiul de Manuka este recunoscut pentru proprietățile naturale antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice. Recomandat pentru pielea uscată, cu iritații, sensibilă.

Ulei cosmetic fata si corp Manuka VERIFICĂ PREȚ

 

 

Cele mai bune uleiuri pentru ten

Cum se folosește corect uleiul pentru ten

Uleiul ales corespunzător tipului de ten se aplică doar pe pielea curată și hidratată cu apă florală. Poți folosi uleiul dimineața, sub crema cu factor de protecție SPF sau amestecă două, trei picături cu fondul de ten. Este important de reținut că uleiurile naturale se folosesc alternativ cu o cremă hidratantă. Pielea are nevoie de 70% apă și 30% uleiuri pentru a-și menține echilibru și sănătatea. Doar uleiul sau doar crema hidratantă nu păstrează apa la nivelul pielii.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...

Sănătate și frumusețe

Uleiuri pentru piele foarte uscată

De câte ori auzit expresia „mă ține pielea”?

Citește mai departe >>>

Sănătate și frumusețe

Apele florale și beneficiile lor pentru piele

Deși sunt mai puțin puternice decât uleiurile esențiale, apele florale posedă numeroase calități. Datorită proprietăților [...]

Citește mai departe >>>

Lasă un răspuns