Beneficiile uleiului de măsline

Uleiul de măsline este un ulei fructat folosit de secole pentru gătit, în scopuri medicinale și în obținerea produselor cosmetice naturale și săpunuri.

La ce este bun uleiul de măsline

Uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului colesterolului rău din sânge, îmbunătățește metabolismul, digestia și previne îmbătrânirea. Consumat cu moderație este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale.

În cele ce urmează voi detalia câteva dintre beneficiile utilizării uleiului de măsline pentru păr și ten.

  • Ulei de măsline pentru păr

Modificările hormonale, medicamentele alopate, coloranții pentru păr, șampoanele și balsamul din comerț pot afecta sănătatea părului. Combinate cu insomnie, fumat, consum de alcool, stress, toate împreună joacă un rol important în căderea părului și subțierea firului.

Tratamentele cu ulei de măsline sunt simple și cu avantaje deosebite dacă sunt aplicate în mod regulat.  

  • Uleiul de măsline combate mătreața datorită conținutului bogat în vitamina E. Săptămânal aplică pe părul curat un amestec format din ulei de măsline ușor încălzit și 1 linguriță zeamă de lămâie; masează scalpul, clătește bine părul după.
  • Uleiul de măsline întărește firul de păr și ajută la creștere. Bogat în vitamine și acizi grași buni, ajută la stimularea keratinei, implicit întărirea firului de păr de la rădăcina până la vârf. 

Pentru rezultate deosebite îți recomand o mască hrănitoare, bună de folosit de 2-3 ori pe lună.

Amestecă o lingură cu miere, un gălbenuș de ou și ulei de măsline ușor încălzit. Aplică pe păr pasta obținută, izolează părul cu o cască de duș, lasă să acționeze 2 ore după care spală cu un șampon solid natural și nutritiv. Nu aplica balsam, este suficient tratamentul cu ulei de măsline.

Pentru rezultate bune pe termen lung, folosește șampoane solide naturale.

Preparate prin metoda „la rece” din unturi vegetale și uleiuri saponificate (măsline, cocos, palmier, ricin, rapiță), curăță blând și hidratează firul în profunzime. 

La ce este bun uleiul de măsline. Șampon solid natural

Cum folosim șamponul solid natural
Există două variante de utilizare:
👉 freacă bucata de săpun direct pe păr – spuma se va forma din abundență și foarte rapid așa că nu trebuie să îți faci griji că se va încurca părul; intinde spuma uniform pe păr și scalp și masează ușor.
👉 formează spumă cu ajutorul unui burete de baie, spumă pe care apoi o distribui cu mâna pe păr și scalp.

Șamponează, masează bine părul și scalpul, clătește, șamponează încă o dată, clătește din abundență. În ultima apă de clătire adaugă 2 – 3 linguri de oțet din mere.
Oțetul din mere echilibrează ph-ul părului și scalpului, menține hidratarea naturală și previne apariția vârfurilor despicate, fortifică rădăcina părului, acționează ca un adevărat balsam natural. 

  • Ulei de măsline pentru piele

Uleiul de măsline este deosebit de bun hidratant și demachiant. Pune puțin pe o dischetă și curăță tenul de impurități; după, spală cu săpun natural potrivit tipului de ten și tonifică cu apă florală. Uleiul de măsline are în compoziție antioxidanți și vitaminele A, D și E și ajută la neutralizarea radicalilor liberi atât de dăunători pielii. Folosit cu regularitate îmbunătățește aspectul general și întârzie ridarea pielii.

Cu excepția săpunului Castile care conține 80% ulei de măsline saponificat, săpunurile naturale marca RețeteDeFrumusețe conțin până la 40% ulei de măsline saponificat și alte ingrediente specifice:

  • cărbune activ și argilă verde pentru ten gras,
  • argilă roșie pentru ten sensibil,
  • unt de shea pentru ten uscat,
  • ulei de ricin și ulei de rapiță pentru șampoane solide,
  • miere în săpunul natural pentru copii.

La ce este bun uleiul de măsline. Săpunuri naturale făcute în casă

La ce este bun uleiul de măsline. Săpunuri naturale făcute în casă

La ce este bun uleiul de măsline. Săpunuri naturale făcute în casă

Datorită conținutului ridicat de ulei de măsline saponificat, săpunul Castile este mai moale, deosebit de cremos și delicat, indicat persoanelor cu pielea sensibilă sau suferinde de anumite afecțiuni (dermatite, iritații, acnee).

Te-ar putea interesa și…

Cum se face săpunul natural >>>

Cum să ai un păr sănătos >>>

Lasă un răspuns